Hoşgeldin Misafir. Forumda mesaj okumak ve yazmak için üyelik şartı vardır. Keyifli paylaşımlar.

Gönderen Konu: vizyonda yeni bir film : MUSTAFA  (Okunma sayısı 480 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lilaslmn

• İşte Fevkalade Özel Dost
  • Aradığım forum, İşteBurası :)
  • Takım: Fenerbahçe
  • Burç: Terazi
  • EÄŸitim: Hiç
vizyonda yeni bir film : MUSTAFA
« : 17 Ekim 2008, 09:49:23 »

Can Dündar'dan yeni bir film: Mustafa

Belgeselleri ile tanınan Can Dündar Atatürk'ün hayatını konu alan "Mustafa" filmiyle oldukça iddialı

Mustafa filminin afiÅŸi

Can Dündar'dan yeni bir film: Mustafa

İşte filmin teknik kadrosu

Belgeselleri ile tanınan Can Dündar aynı zamanda Atatürk'ün hayatının son zamanlarını konu alan "Sarı Zeybek" belgeseli ile de çok ses getirmişti. Dündar, şu anda profesyonel bir ekiple Atatürk'ün hayatını geniş bir perspektifte konu alan Mustafa filmi üzerinde çalışıyor. Filmin kamera arkası görüntüleri ve ön fragmanı yayınlandı.

Film hakkında yapılan basın açıklaması:

10 Kasım 2008, Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü...

Türkiye 70 yılda Ata'sı için dört başı mamur bir film yapamadı. Onu Türkiye'ye, dünyaya, yeni yetişenlere tam anlatamadı.

Yapılan belgeseller, Türkiye ölçeğiyle sınırlı, belli bir dönemle kısıtlı ve resmi bir dilde tutsak kaldı.
Selanik'ten Dolmabahçe'ye kadar hayatını başından sonuna mercek altına alan, onu şablonlardan uzak olarak askeri, siyasi, insani boyutlarıyla anlatan bir filmin eksikliği hep hissedildi.

"Mustafa", işte bu ihtiyaca cevaben hazırlandı.

15 yıldır Atatürk belgeselleri yapan, "Sarı Zeybek"le seyirciyi

Ata'nın insani yüzüyle tanıştıran Can Dündar ve ekibi şimdi onun bütün hayatını sinema diliyle anlatıyor.

29 Ekim'de vizyona girecek "Mustafa", seyirciyi, özellikle de yeni nesli Atatürk'ü yeniden keşfe davet ediyor.

Film için Cumhurbaşkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı arşivleri başta olmak üzere, yerli ve yabancı pek çok arşiv özel izinle açıldı.

Atatürk'ün daha önce görülmemiş fotoğraflarına, hatıralarını yazdığı not defterlerine, yakınlarına yolladığı çok özel mektuplarına, günlüğüne, elyazmalarına ulaşıldı.

Çekim ekibi Atatürk'ün ayak bastığı Selanik'ten Manastır'a, Şam'dan Berlin'e, Sofya'dan Karlsbad'a kadar her coğrafyaya giderek, doğduğu odadan, öldüğü odaya dek her mekana girerek onun hayatını yerinde görüntüledi.

Geniş ve deneyimli bir kadro, Atatürk'e dair yazılmış kitapları, yerli yabancı basını, diplomatik yazışmaları tarayıp onlardan sahici, objektif, sıcak bir hayat hikayesi anlatmaya çalıştı.
Ondan kalan eşyalar, onu anlatan anılar, çalıştığı karargahlar, yaşadığı evler, geride bıraktığı belgeler, sevdiği müzikler, söylediği sözler titizlikle derlendi.

Yeni kuşağın okulda öğrendiği klasik bilgilerden ve eski, siyah beyaz görüntülerden sıkılmış olacakları varsayımıyla filmde samimi bir dil ve modern animasyon teknikleri kullanıldı.

Filmin müziklerini, Atatürk gibi Balkanlardan yetişmiş uluslararası bir müzisyen olan Goran Bregovic besteledi.

Çevrimdışı Kristal

• İşte Co-Admin
  • Burç: Aslan
  • EÄŸitim: Yüksekokul
Ynt: vizyonda yeni bir film : MUSTAFA
« Yanıtla #1 : 17 Ekim 2008, 19:39:29 »
Sabırsızlıkla bekliyorum.Teşekkürler Pınar...

Hayırda, Hayır Vardır!!!

Çevrimdışı SUNFLOWERS

• İşte Admin
  • Mutluluk Gülüşünde Saklı!!
  • Burç: İkizler
  • EÄŸitim: Fakülte
  • İlgi alanları: Spor, sinema, kitap okumak, internet, alışveriÅŸ, gezi.
  • Meslek: Cilt ve Bakım Uzmanı
« Yanıtla #2 : 29 Ekim 2008, 21:54:26 »
Mustafa filmi ağlattı!

Can Dündar'ın yazıp yönettiği 'Mustafa' filmi, gösterime girdiği ilk gün büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Bayramı'nda ilk gösterimi yapılan film için sinema salonlarının önünde uzun kuyruklar oluştu.

Bugünün tatil olması ilgiyi artırırken, Bakırköyde'ki bir alışveriş merkezinin sinema salonunun önünde sabah saat 11:00'de bilet alma telaşı yaşandı. İlk gösterimde salon doldu.

Atatürk'ü daha iyi tanısın" sözleriyle bazı vatandaşlar filme çocuklarını getirirken, her yaştan onlarca kişi, aynı heyecanı paylaştı.

Filmin çıkışındaysa duygusal bir atmosfer vardı. Filmi izlerken gözyaşı döken bazı vatandaşlar, çıkıştı da filmin etkisinden kurtulamadı. Mustafa filmi genel olarak sinema izleyicisinden olumlu not aldı

Çevrimdışı Caner

• İşte Paylaşımcı Özel Üye
  • Takım: Galatasaray
  • Burç: Yay
« Yanıtla #3 : 30 Ekim 2008, 01:08:53 »
Atamızın hayatını ele alan bu film, umarım izlenme rekorları kırarak, güzel bir yer edinmiş olur Türk filmleri arasında.

Çevrimdışı Bülent

• İşte Teknik Yetkili
    • İşte burası aradığım forum!
  • Takım: BeÅŸiktaÅŸ
  • Burç: BaÅŸak
  • İlgi alanları: Excel, VB, Asp, Php...
  • Meslek: Tekstil
« Yanıtla #4 : 30 Ekim 2008, 10:46:11 »
Filmi izlemeyi çok isterken mailime gelen bir yazı ile bütün heyecanım gitti.
Mailin aslı Can'a mı ait, ki öyle olmamasını umuyorum, bilmiyorum ama bir filmi tanıtmak için illa başka filmleri kötülemek gerekmiyor bence diye düşünüyorum.
Bir film sadece baÅŸka bir filmi izlemeyen bir kesime mi hitap etmeli?
Yada siyasi görüş, dini görüş, bir filmi izleyebilmek için kriter mi olmalı????!!!!
Bu tarz reklamları kınıyorum!

İşte bana gelen mail;

29 EKİMDE SİNEMALARDA (CAN DÜNDAR)

Bir hayalim var...

Bu filme 10 milyon kişi gitse ve "Mustafa" kırılamayacak bir rekora
imza atsa...
Nasıl olurdu?
Peki; sanatı Recep İvedik filminden ibaret, sanata desteği bu tip
filmleri izlemek, perdedeki ağız dolusu küfre, envai çeşit kıroluğa
ağız dolusu gülmek, sanatçıya desteği ise türlü basitliklerle
kendilerini kandıran bu insanların özel hayatlarını magazin
programlarından takip etmek sanan; büyük bir kısmı yozlaşmış,
değerlerini yitirmiş, her gün kavga eden, yalan söyleyen, çalan,
çırpan, hak yiyen ve bu topraklarda bırak keyif sürmeyi hala nefes
alabiliyorsa bunu kime borçlu olduğunu unutmuş olan bir toplum bu
filme gider mi? Ata'nın makamına eşi türbanlı bir cumhurbaşkanı
seçenler, seçtirenler, vesile olanlar, bu filme giderler mi? Peki bu
ülkenin bugünkü liderleri, cumhurun başkanı, başbakanı, milletin meclisinin başkanı? Bu filme giderler mi acaba?
Her şeye rağmen, hala birilerinin bir şeyler yaptığını görmek güzel.
Yalnız olmadığını bilmek güzel... Sayımız çok azalsa da, "acaba ne
zaman tükeneceğiz?" endişesi içimizi ürpertse de, zamanımız gitgide
daralsa da, eğer bir film izleyecek kadar bile vaktimiz kalmışsa, o da bu film olsun...

Teşekkürler Can Dündar...
« Son Düzenleme: 30 Ekim 2008, 10:48:10 Gönderen: Bülent »

Sat üç kuruşa, beş kuruşluk dünyayı... İki kuruşa yeni bir hayat, bir kuruşu da havuza at, dilek tut...

Çevrimdışı SUNFLOWERS

• İşte Admin
« Yanıtla #5 : 30 Ekim 2008, 10:51:46 »
Çok yakışıksız bir yazı olmuş!! :Begenmedim
Bizim toplumumuz işte bu önyargılardan dolayı ilerliyemiyor!! :yeter

Çevrimdışı Lilaslmn

« Yanıtla #6 : 30 Ekim 2008, 10:53:46 »
bu mail gerçek ve bir o kadar doğru bence bülent..
evet bazı değerleri güzelleştirmek için diğerlerini kötülemek gerekmez ancak burda kötülemekten öte eleştiri var..
sence kıyaslanabilir mi " mustafa " ile " recep ivedik " ...onca türk filmi yapıldı ki benim en çok sevdiğim yapıtlardan biri " babam ve oğlum " idi..ama hiçbiri recep kadar ilgi görmedi..
yorumsuz...

Çevrimdışı Bülent

• İşte Teknik Yetkili
« Yanıtla #7 : 30 Ekim 2008, 10:59:31 »

Bence de Selda.
"Atatürkçüyüm" diye geçinenler insanları Atatürk'ten soğutmak için elinden geleni yapıyorlar galiba.
İşin kötüsü artık ben insanları ters değerlendirmeye başlıyorum...
Dindar'ım diyenin dinine, Atatürkçü'yüm diyenin samimiyetine inanmayaya başlıyorum yavaş yavaş...
Her şey etiket olmuş, reklam kokuyor sadece ve içleri boşaltılmış kelimeler çoğalıyor dilimizde...
İnsanlar öyle bir kutuplara itilmeye çalışılıyor ki bu saçmalığa anlam vermenin imkanı yok!
Atatürk'ü seven din düşmanı, Allah'a inanan, yobaz ve Atatürk düşmanı ilan ediliyor otomatikman!
İvedik izleyenin Mustafa izleyemeyeği, Mustafa izleyenin de İvedik'i izleyemeyeceği bir toplumda mı yaşıyoruz???
Bu şekilde ne film endüstrisi ne de ülkemiz gelişir!!!

Sat üç kuruşa, beş kuruşluk dünyayı... İki kuruşa yeni bir hayat, bir kuruşu da havuza at, dilek tut...

Çevrimdışı Bülent

• İşte Teknik Yetkili
« Yanıtla #8 : 30 Ekim 2008, 11:01:28 »
evet bazı değerleri güzelleştirmek için diğerlerini kötülemek gerekmez ancak burda kötülemekten öte eleştiri var..
sence kıyaslanabilir mi " mustafa " ile " recep ivedik " ...onca türk filmi yapıldı ki benim en çok sevdiğim yapıtlardan biri " babam ve oğlum " idi..ama hiçbiri recep kadar ilgi görmedi..
yorumsuz...

Pınar, bir filmin, bir başka film kadar ilgi görmemiş olması, ilgi gören filmin suçu mudur?
Müdürüm benden fazla maaş alıyorsa bu müdürümün suçu mudur?

Her ne olursa olsun, insanların tercihlerine saygı duyulmalı diye düşünüyorum ben.

Çevrimdışı SUNFLOWERS

• İşte Admin
« Yanıtla #9 : 30 Ekim 2008, 11:10:53 »

Bence de Selda.
"Atatürkçüyüm" diye geçinenler insanları Atatürk'ten soğutmak için elinden geleni yapıyorlar galiba.
İşin kötüsü artık ben insanları ters değerlendirmeye başlıyorum...
Dindar'ım diyenin dinine, Atatürkçü'yüm diyenin samimiyetine inanmayaya başlıyorum yavaş yavaş...
Her şey etiket olmuş, reklam kokuyor sadece ve içleri boşaltılmış kelimeler çoğalıyor dilimizde...
İnsanlar öyle bir kutuplara itilmeye çalışılıyor ki bu saçmalığa anlam vermenin imkanı yok!
Atatürk'ü seven din düşmanı, Allah'a inanan, yobaz ve Atatürk düşmanı ilan ediliyor otomatikman!
İvedik izleyenin Mustafa izleyemeyeği, Mustafa izleyenin de İvedik'i izleyemeyeceği bir toplumda mı yaşıyoruz???
Bu şekilde ne film endüstrisi ne de ülkemiz gelişir!!!

Bülent,öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum..
çok can alıcı noktaları bulup çıkartmışsın??
Keşke herkes sen gibi duyarlı olsa??
Aynen dediÄŸin gibi Bülent!! Atatürk'ü seven din düşmanı, Allah'a inanan, yobaz yaparak  Atatürk düşmanı ilan ediliyor otomatikman!
İvedik izleyenin Mustafa izleyemeyeği, Mustafa izleyenin de İvedik'i izleyemeyeceği bir toplumda yaşıyoruz üzülerek belirteyim!!??? :yeter

Çevrimdışı Lilaslmn

« Yanıtla #10 : 30 Ekim 2008, 11:11:53 »
yorumsuz...

Pınar, bir filmin, bir başka film kadar ilgi görmemiş olması, ilgi gören filmin suçu mudur?
Müdürüm benden fazla maaş alıyorsa bu müdürümün suçu mudur?

Her ne olursa olsun, insanların tercihlerine saygı duyulmalı diye düşünüyorum ben.
elbette ama yazılan yazıda dindar veya Atatürkçü ibareleri ya da böyle bir imaj yok bülent.umarım böyle olmaz ama göreceksiniz ki çok tutmayacak bir film..dileğim okulların öğrencileri bu filme teşvik etmesi,ailelerin çocuklarını filme götürmesi..
Alıntı
her zaman ne gelirse insanın başına " dindarım " diyenlerden gelmiyor mu zaten..

Çevrimdışı SUNFLOWERS

• İşte Admin
« Yanıtla #11 : 30 Ekim 2008, 11:14:23 »
Alıntı
her zaman ne gelirse insanın başına " dindarım " diyenlerden gelmiyor mu zaten.. 

Pınar,burayı anlayamadım,açarmısın?? :tarafsiz

Çevrimdışı Lilaslmn

« Yanıtla #12 : 30 Ekim 2008, 11:27:16 »
Alıntı

Pınar,burayı anlayamadım,açarmısın?? :tarafsiz
öyle insanlar var ki " dindarım " ben diyorlar..olmadık şeylere haram günah gibi kavramlar yüklüyorlar..çapkınlık yapıyorlar..özellikle üzülerek söylüyorum ma böyle iç anadoludaki bazı illerde bu durum artıyor.mutaassıp geçinip olmadık şeylere imza atıyorlar..ben öyle bir yerde okudum ki selda 4 kişiden 3'ü " dindarım " derdi..ama hepsinin üniversiteden bir sevgilisi vardı..bu sadece bir örnek selda..
diyeceğim şu ki herşey bir yana Atatürk 'ü anlamak lazım..onu okumak,hakkaten anlamaya çalışmak lazım..tarihi hangimiz iyi biliyoruz..ben inan sevmezdim tarihi..okuyorum artık ve okudukça utanıyorum kendimden.bu yaşa kadar öğrenmediğim şeyler adına telafi etmeye çalışıyorum eksikliğimi..
bu konuda fatih'e hayranım ben..hakkaten öyle bir sahiplenmişki geçmişimizi..

Çevrimdışı Bülent

• İşte Teknik Yetkili
« Yanıtla #13 : 30 Ekim 2008, 11:28:24 »
elbette ama yazılan yazıda dindar veya Atatürkçü ibareleri ya da böyle bir imaj yok bülent.umarım böyle olmaz ama göreceksiniz ki çok tutmayacak bir film..

Ben o yorumu buna istinaden yaptım ki, satır arasından bu yorum çıkıyor;
Ata'nın makamına eşi türbanlı bir cumhurbaşkanı
seçenler, seçtirenler, vesile olanlar, bu filme giderler mi?
[/]

umarım böyle olmaz ama göreceksiniz ki çok tutmayacak bir film..
Yukarıdaki alıntı, Cumhurbaşkanına onay veren büyük çoğunluğun filme gelmemesi için tahriktir zaten bence. Tutmazsa bu cümle yüzünden tutmaz.
Bir de İvedik izleyen benim gibiler ilgili konuya atıfı üzerine alınıp gitmemezlik yapabilir ki haklıdırlar bu yazıdan sonra.
İvedik'i izleyen biri olarak bu yazıyı kendime ve tercihime hakaret olarak kabul ediyorum ve yazarı kınıyorum.
Hem bir kesimi eleÅŸtireceksin, hem de ondan sonra filmine gelmesini bekleyeceksin!
Yanlış!
Farklı bir davet gerekirdi bence.
Boşuna dememişler "tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" diye...

Geliyor...
"Dindarım diyen" ile "dindar olan" farklı şeyler.
Artık gözümde bütün sıfatlar ters zaten.
İnsanların sözlerine değil, davranışlarına bakar ve değerlendirmemi ona göre yaparım.

Çevrimdışı Lilaslmn

« Yanıtla #14 : 30 Ekim 2008, 11:36:50 »
biliyor musun aynı yazıyı aynı cümlelerle ben de yazardım..kışkırtıcı tamamen,tahrik edici..inadına gitmeleri lazım ..tabi anlayana.. :bekliyorum